Aktualności - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.

polska_wolowina.jpg

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Można ją z powodzeniem prowadzić w gospodarstwach średniej wielkości posiadających nawet nie najlepsze gleby, bo przy prawidłowej agrotechnice to wystarcza dla produkcji pasz dla bydła rzeźnego. Podstawą żywienia tego bydła są pasze objętościowe, więc nie jest konieczne kupowanie większej ilości  kosztownych pasz treściwych, które są przydatne jedynie w końcowym okresie opasu.
wolowina-qmp.jpg

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Działania, które będą prowadzone w ramach kampanii mają na celu upowszechnienie systemu jakości QMP, poinformowanie i zbudowanie świadomości konsumentów i wszystkich uczestników łańcucha dostaw mięsa na rynek, o szczególnych walorach i właściwościach wołowiny QMP.
bukaciarnia2.jpg

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Kontrole w gospodarstwie są prowadzone przez niezależną akredytowaną jednostkę kontrolną i certyfikującą – „JC”. PZPBM uzgodniło z „JC” procedury tych kontroli. Jednostka certyfikująca przeprowadza fizyczną kontrolę wszystkich podmiotów przynajmniej raz do roku. Ponadto organ kontroli lub jednostka certyfikująca przeprowadzają z reguły niezapowiedziane wyrywkowe wizyty kontrolne w oparciu o ogólną ocenę ryzyka niezgodności z zasadami produkcji, z uwzględnieniem przynajmniej wyników poprzednich kontroli.
alicja_wozniak.jpg

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Dokument zawiera zestawienie standardów dla tej produkcji, które należy wypełnić, by uzyskać certyfikację:
bukaciarnia3.jpg

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Z jednej strony zakład mięsny organizuje rynek tego mięsa, promując je w handlu, z drugiej - organizuje sobie bazę surowcową, zachęcając rolników do podejmowania produkcji bydła w systemie QMP.
dsc02576.jpg

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
   
hamburger.jpg

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
ZPM Biernacki to jeden z liderów w Europie Środkowej w zakresie produkcji i przetwórstwa mięsa wołowego. Obecnie ok 85 procent swojej produkcji przeznacza na eksport, co sprawia, że poza granicami kraju jest znany i ceniony bardziej niż w Polsce. Teraz za sprawą nowej linii produktów ma się to zmienić. - Spółka zamierza w najbliższym czasie wprowadzić produkty dla klienta indywidualnego oraz na potrzeby rosnącego rynku HoReCa pod marką Beef Master.
_mg_5309.jpg

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
W spotkaniu wzięli udział:Jerzy Wierzbicki – prezes Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego  Prof. SGGW Agnieszka Wierzbicka – kierująca projektem badawczym „Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią od widelca do zagrody” Prof. SGGW dr hab. Krystyna Gutkowska – odpowiedzialna za badania konsumenckie w projekcie „Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią od widelca do zagrody”. 
_dsc3427.jpg

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Dzisiaj wołowina dostępna w polskich sklepach jest produktem o zróżnicowanej, nieznanej jakości z punktu widzenia polskiego konsumenta. Krajowa konsumpcja wołowiny jest najniższa w UE, ale wielu konsumentów nie akceptuje tej jakości mięsa wołowego, jaką otrzymuje za proponowaną cenę.

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
„System jakości wołowiny QMP uzyskał wsparcie z PROW”