Polska wołowina na greckich stołach - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.


Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
polska-wolowina-na-greckich-stolach
Prowadzącym spotkanie był Ekspert Kulinarny, Theofilos Vafidis. Z pochodzenia Grek, z zawodu Szef Kuchni, ambasador kultury i kuchni greckiej. Był właścicielem 17 restauracji w Grecji, Niemczech, Austrii i Polsce. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, zdobytej wiedzy i umiejętnościom oraz zaangażowaniu w rozwój gastronomii na stałe wpisał się w plejadę europejskich autorytetów gastronomicznych. Jest Honorowym Członkiem Chef’s Club of Greece, a także reprezentuje Poland Branch Office Chef’s Club of Greece.

Spotkanie odbyło się dzięki uprzejmości  Prezesa Chef’s Club of Greece, pana Miltos’a Karoubas’a. Na spotkaniu pojawiło się wielu renomowanych greckich szefów kuchni oraz dystrybutorów produktów dla gastronomii. Swoją obecnością zaszczycili wydarzenie także przedstawiciele polskiej ambasady, w tym Kierownik Wydziału Handlu I Inwestycji Ambasady RP w Atenach Mirosław Gojdź, szacowny promotor polskich produktów wysokiej jakości w Grecji.


Głównym punktem programu spotkania był wyjątkowy pokaz kulinarny prowadzony przez wspaniałych Szefów Kuchni: Teo Vafidisa, Mikołaja Karoúmpasa oraz Mariosa Γλύκας. Podczas pokazu przygotowano wiele wybitnych dań podkreślających znakomity smak certyfikowanej wołowiny QMP. Zaproszeni goście mieli możliwość dokonania własnej oceny jakości mięsa podczas degustacji. Potrawy charakteryzowały się niesamowitą różnorodnością technik kulinarnych, dzięki czemu w idealny sposób zaprezentowany został szeroki wachlarz możliwości wykorzystania wołowiny QMP w gastronomii.

Wymagający, greccy szefowie kuchni nie kryli zaskoczenia, że w Polsce dostępna jest tak doskonała wołowina. Prestiż współpracy z Greckim Klubem Szefów Kuchni, wsparcie przedstawicieli Ambasady oraz rekomendacja Autorytetu pana Teo Vafidisa może oznaczać, że już w wkrótce polska wołowina premium z certyfikatem QMP zagości w licznych restauracjach w Atenach i innych pięknych greckich miastach.

 

 

 

Spotkanie sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Zaloguj się aby dodać komentarz