Luksusowa 15-letnia wołowina w cenie 10 tys. złotych za paczkę - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.


Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
luksusowa-15-letnia-wolowina-w-cenie-10-tys-zlotych-za-paczke
Właściciele ekskluzywnego paryskiego sklepu mięsnego zaprezentowali wyroby leżakujące w ich chłodniach... od 15 lat. To przede wszystkim żeberka wołowe. Rzeźnicy Polmard opracowali specjalną metodę konserwacji pozwalającej zachować maksimum smakumięsaprzez nawet 15 lat.

Kilkusetgramowe opakowanie takiej wołowiny kosztuje prawie 3 tysiąceeuro. Proces polega na mikrokomórkowej hibernacji mięsa, która chroni je przed gniciem.

Wołowina zmrażana jest powietrzem o temperaturze -43 stopni Celsjusza wydmuchiwanym z prędkością 120 km\h.

Polmard dostarcza swoje mięso jedynie do dwóchrestauracji, które sam zaaprobował.

 

 

źródło: Interia.pl

Zaloguj się aby dodać komentarz