Aktualności - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.


Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Pod koniec 2017 r. Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) otrzymała dofinansowanie z Komisji Europejskiej w wysokości 2 mln euro.

najlepszy-stek-na-swiecie-z-polski

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Wszyscy Polacy powinni być dumni.Konkurs "World Steak Challenge" na najlepszy stek świata wygrał ten pochodzący z wołowiny z polskiego gospodarstwa!Firma ABP Poland została odznaczona złotym medalem 4 lipca br. w Londynie za wyjątkowy i przepyszny stek z polędwicy wołowej.Mięso pochodziło z krzyżówki bydła rasy Limousine z rasą HF z polskiego gospodarstwa Państwa Frąckowiaków z województwa wielkopolskiego.Zwycięscy zostali ogłoszeni przy 200 osobowej publiczności po całym dniu intensywnej oceny steków z różnych krajów. 
nowa-kadra-funduszy-promocji

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Zgodnie ze zmianami wprowadzonymi przez Ministra Rolnictwa większością decydującą w co inwestować pieniądze z Funduszy Promocji są sami rolnicy. Rocznie do wydania będzie ok. 50 mln złotych.Zmiany w samych Funduszach wprowadził Resort Rolnictwa, który w specjalnej ustawie zapisał, że w każdym pojedynczym Funduszu reprezentacja rolników zwiększa się do 5 osób, dodatkowo będzie jeden przedstawiciel izb rolniczych i trzech przetwórców.
polska-wolowina-na-greckich-stolach

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Prowadzącym spotkanie był Ekspert Kulinarny, Theofilos Vafidis. Z pochodzenia Grek, z zawodu Szef Kuchni, ambasador kultury i kuchni greckiej. Był właścicielem 17 restauracji w Grecji, Niemczech, Austrii i Polsce. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, zdobytej wiedzy i umiejętnościom oraz zaangażowaniu w rozwój gastronomii na stałe wpisał się w plejadę europejskich autorytetów gastronomicznych. Jest Honorowym Członkiem Chef’s Club of Greece, a także reprezentuje Poland Branch Office Chef’s Club of Greece.
4-miliony-euro-na-promocje-wolowiny

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Jak informuje FAMMU/FAPA, zdaniem Hogana w sektorze wołowiny obserwuje się spadek cen, wynikający z rosnącej liczby ubojów krów mlecznych oraz jałówek. Rośnie za to eksport wołowiny na rynki trzecie, zwłaszcza do krajów śródziemnomorskich, Afryki oraz Azji. Obiecująco wyglądają także rynki na Filipinach i w Izraelu. Dlatego Hogan zamierza promować produkty z tego mięsa. 
luksusowa-15-letnia-wolowina-w-cenie-10-tys-zlotych-za-paczke

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Właściciele ekskluzywnego paryskiego sklepu mięsnego zaprezentowali wyroby leżakujące w ich chłodniach... od 15 lat. To przede wszystkim żeberka wołowe. Rzeźnicy Polmard opracowali specjalną metodę konserwacji pozwalającej zachować maksimum smakumięsaprzez nawet 15 lat.
sezonowanie-wolowiny-na-sucho

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Kojarzona z rewolucją smaku, pozwala uwolnić prawdziwy, szlachetny charakter wołowiny, która osiąga bogatszy smak i doskonałą kruchość.Dlaczego mięso powinno dojrzewać?
chiny-duza-reprezentacja-polskich-firm-na-targach-zywnosci-sial

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Polskie stoisko otworzyła wiceminister rolnictwa Zofia Szalczyk. Szef resortu Marek Sawicki nie przyjechał, ponieważ został zaproszony pod koniec maja na specjalne spotkanie ministrów rolnictwa tzw. nowego szlaku jedwabnego, m.in. z udziałem ministra rolnictwa Chin.
miliony-euro-na-promocje-polskiej-zywnosci-ke-dala-zielone-swiatlo-kolejnym-programom

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Decyzja dotyczy następujących programów promocyjnych i informacyjnych:  
i-forum-sektora-wolowiny

Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
Ważnym elementem Forum jest także wzmacnianie współpracy w zakresie transferu wiedzy pomiędzy sektorem nauki a uczestnikami łańcucha dostaw wołowiny.Cele szczegółowe: