W polskim mięsie wykryto duże stężenie antybiotyków - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.


Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
mad-cow-disease-effects.jpg
W mięsie wykryto antybiotyki, których stężenie przekraczało przyjęte normy. Limity przekroczone były w dwóch z czterech dotychczas przebadanych próbek, przy czym w jednej z nich nawet kilkudziesięciokrotnie. Jak informuje "Radio Łódź" zdaniem Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach, zbadane mięso nie nadawało się do spożycia.Prokuratura czeka na wyniki badania pozostałych próbek, które zostały pobrane z mięsa ukrytego w ubojni. 

Źródło: Radio Łódź

Zaloguj się aby dodać komentarz