Krok po kroku w kierunku przywrócenia mączek mięsno-kostnych - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.


Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
bez_tytulu.png
Ostatnio Komisja Europejska zrobiła pierwszy krok w kierunku zniesienia lub ograniczenia tego zakazu.Od 1 czerwca bieżącego roku dozwolone jest włączenie do mieszanek dla ryb przetworzonego białka pochodzącego od zwierząt nie przeżuwających.Kolejnym planowanym krokiem jest wprowadzenie w 2014 r. białka drobiu do pasz dla świń i w kolejnym roku białka świń do mieszanek dla drobiu.


Ponowne wprowadzenie białek zwierzęcych do żywienia zwierząt pozwoli zwiększyć konkurencyjność unijnej produkcji zwierzęcej na świecie. Jednak jest wielu przeciwników zniesienia tego zakazu. Jako pierwsza wystąpiła przeciw niemu Francja.

 

 

Autor: farmer.pl
 
 

Zaloguj się aby dodać komentarz