Otwarcie japońskich granic na europejski produkty - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.


Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
otwarcie-japonskich-granic-na-europejski-produkty
Otwarcie japońskiego rynku przyniesie wiele korzyści branży mięsnej i mleczarskiej ale także producenci win i towarów delikatesowych. Stopniowo zmniejszane będą opłaty celne na eksport wołowiny oraz wycofane ostaną minimalne ceny wieprzowiny.Nie będzie już żadnych ograniczeń w handlu serami twardymi, oraz zwiększone będą kontyngenty dla pozostałych produktów mlecznych.

Japonia wyraziła zgodę na przyjęcie unijnego systemu oznaczeń geograficznych, który chroni przed podrabianymi produktami spożywczymi. Najbardziej wrażliwy dla Japonii rynek ryżu pozostanie nienaruszony, ponieważ produkt ten nie jest objęty wspólną umową.

Źródło: Agrobiznes

Zaloguj się aby dodać komentarz