Chiny i Teksas- rozmowy o wołowinie - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.


Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
chiny-i-teksas-rozmowy-o-wolowinie
Teksas słynie z hodowli bydła, w stanie tym znajduje się 1/3 (koło 10 mln szt) amerykańskiej produkcji bydła. W ostatnich latach opłacalność produkcji spadła, koszty produkcji wzrosły a cena za bydło spadła. Otwarcie rynku chińskiego jest więc szansą na poprawę opłacalności produkcji.Sekretarz Stanu Teksas w swojej wypowiedzi podkreślił liczne korzyści wynikające ze współpracy z Chinami- hodowcy są podstawą naszej gospodarki więc relacje z chinami mogą stworzyć nowe możliwości dla tutejszych farmerów i wykreować setki tysięcy nowych miejsc pracy.Źródło: Agrobiznes

Zaloguj się aby dodać komentarz