Brytyjczycy uzyskali szerszy dostęp dla produktów z wołowiny w Hongkongu - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.


Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
brytyjczycy-uzyskali-szerszy-dostep-dla-produktow-z-wolowiny-w-hongkongu
Hongkong zniósł embargo na wołowinę z Wielkiej Brytanii w 2009 roku, jednakże dostęp do tego rynku ograniczał się do wąskiej grupy towarów z wołowiny.W listopadzie 2015 roku Brytyjczycy zwrócili się do Hongkongu o rozszerzenie listy towarów, które mogą być wysyłane do tej enklawy Chin, o elementy wołowe pochodzące od zwierząt w każdym wieku, mięso drobne oraz mięso mielone i wykrawane.Pod koniec czerwca br. zainicjowane rozmowy z Hongkongiem przyniosły pozytywny skutek.

Na celowniku brytyjskich eksporterów pozostają nadal rynki Filipin, Japonii oraz USA, które czekają na otwarcie.  

 

 

źródło: FAMMU/FAPA

Zaloguj się aby dodać komentarz