Indeks FAO dla mięsa utrzymuje się na podobnym poziomie od listopada 2012 r. - Bukaciarnia

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie z serwisu. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.


Ocena użytkowników: 0 / 5

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
fao_g.gif
Z kolei w relacji rocznej obecny poziom jest o 1,7 punktów niższy niż rok temu. Co ciekawe, spory spadek cen zbóż od połowy 2012 r., łącznie o 16 punktów, i związany z tym niewielki spadek cen pasz na rynkach pozwalał oczekiwać, że ceny mięsa również się obniżą. Jednak w kwietniu ceny drobiu i wieprzowiny wzrosły odpowiednio o 1 i 3 procent, przy czym ceny wołowiny nieznacznie spadły. Autor: Bank Gospodarstwa Żywnościowej

Zaloguj się aby dodać komentarz